Kombucha float. En helt ny, uimodståelig foodtrend
Kombucha float var en af de aller største ting for os sidste sommer. Der er bare noget særligt ved varmt vejr og noget koldt at drikke. Nogen af os foretrække noget koldt og sødt: is! Andre foretrækker noget mere friskt og syrligt: kombucha!
VI hørte første gang om kombucha float, da vi undersøgte lidt om det amerikanske kombucha marked. Her er der en lang række trends, som bruger kombucha som ingrediens: drinks med kombucha, smoothie bowls med kombucha og kombucha float. Så hvad er det så for noget? Kombucha float er basalt set blot en blanding af is og kombucha. En blanding af det søde og det syrlige. Perfekt smagsmæssig balance. Nedenfor kan du finde en opskrift på float. Heldigvis er det ganske simpelt at lave og har mange variationsmuligheder. Er du mest til hjemmelavede ingredienser, så kan du med fordel tjekke vores kombucha opskrift og måske også vores lidt mere nørdede artikel om SCOBYen.
Ingredienser til kombucha float
- Kombucha: Du kan sådan set bruge enhver tænkelig form for kombucha. Det er kun din personlige smag og fantasi, som sætter grænserne her. Vælg dog helst noget frugtigt og syrligt.
- Is: Igen er det kun fantasien som sætter grænserne. Vi ender dog meget efter med at vælge den klassiske vanilje is. Den virker bare rigtigt godt med mange forskellige slags kombucha.
Gode smagskombinationer
- Kirsebær kombucha og vanilje is
- Citronverbena kombucha og Mango Sorbet
- Havtorn kombucha og vanilje is
- Humle kombucha og stikkelsbær is
Kombucha float opskrift
Ingredienser
- 2 dl is. Vælg din favoritsmag!
- 2 dl kombucha. Køb kombucha her. Vælg din igen din favorit. Tænk over hvad der passer sammen. Se ovenfor for konkrete forslag.
Fremgangsmåde
-
Tag en stor iskugle og put den i et højt glas. Hæld langsomt din kombucha i glasset. Hæld langsomt, så du bibevarer mest muligt brus i kombuchaen.
- Drik/spis din kombucha float. Ja. Det er faktisk så nemt! Så hvad venter du egentligt på?!:D