Frozen margarita med citronverbena

Frozen Margarita

Del dette indlæg

Frozen margarita med citronverbena

Nogle gang kan man bare mærke at det er ved at være tid til en frozen margarita. Heldigvis så er det en meget let drink at lave. Alt du skal bruge er en tequila af høj kvalitet, en appelsinlikør og, i traditionel margarita, noget frisk presset lime-juice og godt med is. Opskriften du kan finde her er let og god til enkelt portioner. Den kan dog også fint opskaleres til store portioner, som let vil kunne tilfredsstille en hel studenterfest.

Oprindeligt stammer margarita fra det sydlige Californien, når grænsen til Mexico. Det ses tydeligt på alle ingredienserne i den klassiske version. De kan alle plukkes helt friske i nærområdet. Her har vi lavet en nordisk variation af frozen margarita. Alle ingredienser kan vokse i norden, og med lidt ihærdighed i køkkenet kan du selv lave kombuchaen, som muliggør erstatning af de klassiske citrusfrugter. Opskriften nedenfor smager himmelsk med citronverbena kombucha og med et lille twist af timian. Prøv den på en varm sommerdag – der er virkeligt ikke meget som slår det!

I det følgende kan du læse lidt om gode ingredienser til den perfekte frozen margarita og om forskellige variationer over denne klassiske drink. Vil du egentligt bare gerne have opskriften, så kan du scrolle direkte til artiklens bund.

 

Gode ingredienser

Tequila

Gå i en vin- eller spiritus butik og køb dig en god tequila. Det kan absolut betale sig. Gå efter silver eller reposado tequila. Det er disse kvaliteter, som margarita traditionelt laves af. Er du den lidt mere eksperimenterende type, så er det også værd at overveje at udskifte tequila med en god, røget mezcal. Du kan finde et stort udvalg af tequila og mezcal her.

 

Appelsinlikør

Vi foretrækker Cointreu, men du kan også fint lave din frozen margarita med Grand Marnier eller en Triple Sec af god kvalitet.

 

Sirup

Er du til lidt sødere variationer af margarita, så kan du med fordel tilføje lidt sirup til din drink. Det klassiske valg er agavesirup, men har du ikke lige det stående på hylden, så kan du også sagtens klare dig med en helt almindelig sukkersirup.

 

Kombucha

Du kan enten vælge at købe Nordisk Kombuchas Citronverbena eller at lave dig egen vha fx vores kombucha opskrift. Er du mest til det sidste, så gå efter en kombucha med en god syrlig smag, så du kan balancere din drink. Gå også gerne efter citrus smagsnoter, så du kommer tæt på den oprindelige smag af lime.

 

Oplagte variationer

Klassisk margarita:

Indrømmet. Frozen margarita med kombucha er noget af en variation i sig selv. Er du ikke til levende cocktails, så kan du også vælge at lave den oprindelige.

 

Margarita med Mezcal:

Er du til en let røget smag, så prøv at bruge tequila og mezcal i forholder 1:1. Det giver en virkeligt lækker let røget smag.

 

Krydret Margarita:

Kan du godt lide lidt varme, så fungerer det også virkeligt godt med et par skiver jalapenos i din margarita.

 

Opskrift på frozen margarita med kombucha

  • Salt. Meget gerne flagesalt.
  • 5 cl tequila
  • 2 cl cointreau
  • 1 dl citronverbena kombucha
  • 1 kvist timian
  • 5 knuste isterninger
  • citron -eller limeskiver

Fremgangsmåde:

  • Klargør dit glas:
    • Dyppe toppen af dit glas i citronverbena kombucha
    • Fylde salt i en underkop
    • Stik den kombucha fugtede top af glasset ned i saltet, så du får dannet en fin saltkant på glasset.
  • Blend det hele til der ikke længere er store stykker is
  • Hæld op i et glas
  • Pynt med en kvist timian
  • Server… helst i solen

Dyk ned i vores andre indlæg