5 lækre smoothie bowl opskrifter
Når først du har prøvet Kombucha i dine smoothie bowls så går du ikke tilbage. Den lidt tunge fornemmelse du godt kan få fra en smoothie forsvinder nemlig helt, når du bringer kombuchaens syrlighed og friskhed i spil. Følger du opskriften nedenfor får du en dejlig tyk smoothie bowl. Den serveres bedst i en dyb tallerken med lækker topping på.
Vores bowl side bliver løbende opdateret med nye opskrifter. Lige nu kan du finde:
- Smoothie bowl med brombær
- Bowl bowl med mango
- Smoothie bowl med hindbær
- Smoothie bowl med broccoli
- Smoothie bowl med rødbede
Før vi kommer til opskrifterne vil vi dog først dele en generel introduktion til de lækre bowls.
Hvad er en smoothie bowl?
En smoothie bowl er basalt set bare en smoothie, som er tilpas tyk til at den kan spises fra en skål med en ske. Dertil kommer at de i modsætning til almindelige smoothies er toppet med forskellige lækre toppings som fx granola, frø og frisk frugt. I forhold til en smoothie, så tager det lidt ekstra tid. Det er dog det hele værd, da både det visuelle og konsistensen tager din smoothie til et helt nyt niveau. Der er gode muligheder for fleksibilitet med en bowls, og den kan med lethed tilpasses forskellige diæter som vegansk, keto, low carb og sukkerfri livsst.
Tips og tricks
Blend på lav hastighed
Blend altid din bowl på lav hastighed. Den bliver simpelthen mere cremet og lækkert på den måde.
Gem din smoothiemasse i fryseren
En bowl er bedst helt frisk, men har du alligevel fået lavet for meget, så kan din smoothie masse fint opbevares i fryseren i op til 2 uger.
Hvordan tykner man en bowl, som er blevet for tynd?
Hvis du ved et uheld har fået lavet en tynd bowl masse, så har du 2 gode muligheder for at rette op på konsistensen.
- Tilføj gradvist mere frossen frugt til din blender.
- Tilføj mere proteinpulver
Smoothie bowl med brombær
Ingredienser til 2 portioner
Smoothie base
- 1 dl havregryn udblødt i mælk natten over i køleskab
- 0,5 dl plantemælk
- 0,5 dl kombucha
- 1 banan
- 1 dl hindbær eller kirsebær kombucha
- 1 dl brombær
Toppings
- De frugter, bær og udblødt havregryn (du kan også bruge frosne råvarer)
- 1 spsk honning
- 1/2 dl mandler
- Der er mange andre gode muligheder. Få mere inspiration til dit valg af topping her.
Fremgangsmåde
- Blend frugt og bær på lav hastighed indtil der kun er små klumper tilbage.
- Tilføj plantemælk og blend videre ved lav hastighed. Skrab ned af blenderens side, hvis det er nødvendigt.
- Hæld den lilla smoothiemasse op i 2 dybe tallerkener
- Rist mandlerne på panden i to min.
- Tilføj så honning til mandlerne og lad det smelte sammen.
- Køl de honningristede mandler på bagepapir.
- Pynt med friske frugter og bær
Smoothie bowl med havtorn
Ingredienser til 2 portioner
- 2 mangoer
- 2 passionsfrugter
- 2 håndfulde mandler
- 1 spsk Virgin kokossmør
- 1 dl havtorn Kombucha
Forslag til toppings
- Skiveskåret kiwi
- Granola
- Chiafrø
- Brug hvad du har. Kun fantasien sætter grænserne.
Fremgangsmåde
- Blend alle ingredienserne undtagen dem til topping.
- Hæld den gule smoothie masse op i 2 dybe tallerkener
- Pynt med skiveskåret kiwi, granola og chiafrø
- Spis din bowl
Smoothie bowl med hindbær
Ingredienser
- 2 frosne bananer
- 1,5 dl frosne hindbær
- 1 dl kombucha (aronia eller kirsebær)
- Blåbær
- Hindbær
- Kiwi
- Banan
Fremgangsmåde
- Blend 2 bananer, 1,5 dl hindbær og 1 dl rød kombucha.
- Hæld den lyserøde smoothie masse op i 2 dybe tallerkener
- Pynt med skiveskåret kiwi, granola og chiafrø
Smoothie bowl med broccoli
Ingredienser
-1 moden banan
-2-3 dadler
-2 kopper frossen ananas
-1 kop frossen broccoli (eller én frisk avocado)
-2 håndfulde frisk spinat
-1 kop havtorn kombucha
Fremgangsmåde
- Blend bananen med dadler ananas, broccoli, spinat, og havtorn kombucha.
- Hæld den grønne smoothie masse op i 2 dybe tallerkener
- Pynt med skiveskåret kiwi
Smoothie bowl med rødbede