Vandkefir

AuthorHelene
Yields1 Serving
 1 l Vand
 90 g Sukker
 2 tbsp Kefirgryn
 ½ Citron
1

Bring 250 mL vand i kog og tilføj dit sukker. Rør rundt til det er opløst.

2

Hæld de sidste 750 mL vand i, for at køle væsken ned.

3

Når sukkervandet har nået stuetemperatur, så tilføjer du kefirgryn, figen og den halve citron.

4

Dæk fermenteringsbeholderen med et viskestykke el. lign. og lad fermenteringen stå i 24 til 72 timer.

5

Når fermenteringen er færdig (du smager undervejs), hælder du væsken igennem en si. Kasser citron og figen. Gem kefirgrynene til næste fermentering. Grynene kan opbevares i op til 3 måneder i sukkervand i køleskabet.

6

Din kefir er nu klar til at blive drukket. Alternativt kan du fortsætte med en 2. fermentering, som du kan læse lidt mere om nedenfor.

Ingredients

 1 l Vand
 90 g Sukker
 2 tbsp Kefirgryn
 ½ Citron

Directions

1

Bring 250 mL vand i kog og tilføj dit sukker. Rør rundt til det er opløst.

2

Hæld de sidste 750 mL vand i, for at køle væsken ned.

3

Når sukkervandet har nået stuetemperatur, så tilføjer du kefirgryn, figen og den halve citron.

4

Dæk fermenteringsbeholderen med et viskestykke el. lign. og lad fermenteringen stå i 24 til 72 timer.

5

Når fermenteringen er færdig (du smager undervejs), hælder du væsken igennem en si. Kasser citron og figen. Gem kefirgrynene til næste fermentering. Grynene kan opbevares i op til 3 måneder i sukkervand i køleskabet.

6

Din kefir er nu klar til at blive drukket. Alternativt kan du fortsætte med en 2. fermentering, som du kan læse lidt mere om nedenfor.

Vandkefir

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *