Bring 250 mL vand i kog og tilføj dit sukker. Rør rundt til det er opløst.
Hæld de sidste 750 mL vand i, for at køle væsken ned.
Når sukkervandet har nået stuetemperatur, så tilføjer du kefirgryn, figen og den halve citron.
Dæk fermenteringsbeholderen med et viskestykke el. lign. og lad fermenteringen stå i 24 til 72 timer.
Når fermenteringen er færdig (du smager undervejs), hælder du væsken igennem en si. Kasser citron og figen. Gem kefirgrynene til næste fermentering. Grynene kan opbevares i op til 3 måneder i sukkervand i køleskabet.
Din kefir er nu klar til at blive drukket. Alternativt kan du fortsætte med en 2. fermentering, som du kan læse lidt mere om nedenfor.
Ingredients
Directions
Bring 250 mL vand i kog og tilføj dit sukker. Rør rundt til det er opløst.
Hæld de sidste 750 mL vand i, for at køle væsken ned.
Når sukkervandet har nået stuetemperatur, så tilføjer du kefirgryn, figen og den halve citron.
Dæk fermenteringsbeholderen med et viskestykke el. lign. og lad fermenteringen stå i 24 til 72 timer.
Når fermenteringen er færdig (du smager undervejs), hælder du væsken igennem en si. Kasser citron og figen. Gem kefirgrynene til næste fermentering. Grynene kan opbevares i op til 3 måneder i sukkervand i køleskabet.
Din kefir er nu klar til at blive drukket. Alternativt kan du fortsætte med en 2. fermentering, som du kan læse lidt mere om nedenfor.