Kimchi

Kimchi

AuthorHelene
Kimchi
Yields1 Serving
 2 kg Kål. Brug fx hvidkål, rødkål eller kinakål
 2 l Vand
 150 g Salt
Kryderblanding
 1 tbsp Hvedemel. Oprindeligt bruges rismel.
 200 ml Vand
 40 g Chili. Tilpas den her efter smag. Du kan altid tilføje mere.
 1 tsp Salt
 3 tbsp Fiskesauce
 1 Gulerod. Hakket
 7 Fed hvidløg
 1 tsp Ingefær. Ligesom med chili kan du tilpasse den her til egen smag.
 2 Hakket løg
 1 tsp Sukker. Spring ikke over her. Sukkeret giver mikroorganismerne en god start.
1

Rengør dit kål med vand.

2

Hak kålet groft

3

Bland ingredienserne fra krydderblandingen sammen og giv dem en tur i din foodprocesser/blender. Fortsæt til du har en fin samlet masse.

4

Er din kryddermasse til den tøre side? Så tilføj lidt ekstra vand.

5

Bland kål og kryddermasse og vej den. Tag den vægten og gang den med 0,03. Resultatet er den mængde salt der skal tilføjes til blandingen.

6

Ælt blandingen af kål, kryddermasse og salt indtil den har sluppet nok vand til at kunne dække den faste masse.

7

Fyld blandingen på et rent fermenteringsglas og overhæld med væske som blev frigivet under æltningen. Det er meget vigtigt at hele kålblandingen er dækket med væske. Er den ikke det, så risikerer du mug. Brug evt. en ren tallerken eller lignende til at presse kålmasse sammen.

Ingredients

 2 kg Kål. Brug fx hvidkål, rødkål eller kinakål
 2 l Vand
 150 g Salt
Kryderblanding
 1 tbsp Hvedemel. Oprindeligt bruges rismel.
 200 ml Vand
 40 g Chili. Tilpas den her efter smag. Du kan altid tilføje mere.
 1 tsp Salt
 3 tbsp Fiskesauce
 1 Gulerod. Hakket
 7 Fed hvidløg
 1 tsp Ingefær. Ligesom med chili kan du tilpasse den her til egen smag.
 2 Hakket løg
 1 tsp Sukker. Spring ikke over her. Sukkeret giver mikroorganismerne en god start.

Directions

1

Rengør dit kål med vand.

2

Hak kålet groft

3

Bland ingredienserne fra krydderblandingen sammen og giv dem en tur i din foodprocesser/blender. Fortsæt til du har en fin samlet masse.

4

Er din kryddermasse til den tøre side? Så tilføj lidt ekstra vand.

5

Bland kål og kryddermasse og vej den. Tag den vægten og gang den med 0,03. Resultatet er den mængde salt der skal tilføjes til blandingen.

6

Ælt blandingen af kål, kryddermasse og salt indtil den har sluppet nok vand til at kunne dække den faste masse.

7

Fyld blandingen på et rent fermenteringsglas og overhæld med væske som blev frigivet under æltningen. Det er meget vigtigt at hele kålblandingen er dækket med væske. Er den ikke det, så risikerer du mug. Brug evt. en ren tallerken eller lignende til at presse kålmasse sammen.

Kimchi

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *