Mojito opskrift med citronverbena kombucha

Alkoholfrie drinks

Del dette indlæg

Mojito opskrift med citronverbena kombucha

Her finder du en dejlig opskrift på en nordisk fortolkning af mojito. For os tog det her her med at drikke mojito tog virkeligt fart sidste sommer. Vi har en lille køkkenhave, og der plantede vi blandt andet mynte. For er der noget bedre end drinks med mynte? For de af Jer som ikke selv har mynte derhjemme, så kan vi fortælle at den vokser helt vildt! Og hvad skal man dog gøre med al den mynte? Udover diverse græsk, mellemøstligt og nordafrikansk inspirerede retter, så selvfølgelig mojito! Er der noget bedre end mojito på en varm sommerdag? Sammen med frozen margarita, så er det vores absolut favoritdrink på en varm dag. Vi kunne dog ikke lade være med at forsøge os med en nordisk fortolkning af mojito. Det tog en del forsøg, men til sidst nåede vi et fantastisk resultat. Citronverbena kombucha erstatter lime og danskvand. I princippet erstatter det også mynten, men vi elsker mynte og havde som sagt en del af det i overskud, så hvorfor ikke udnytte mynten til både at give smag og en fantastisk grøn farve?

Udover selve opskriften, så kan du i dette indlæg finde lidt uddybende om gode ingredienser til mojito, lidt historie og selvfølgelig også en kort gennemgang af de gode ting som kombuchaen bringer til din drink. Er du her egentligt kun for opskriften, så scroll til indlægets bund.

 

Hvor kommer mojito fra?

Mojito kommer fra Cuba. Den mere præcise oprindelse er lidt mere ukendt. En teori går på at drinken gradvist blev opfundet af sydamerikanske indianere. En alternativ teorier er at drinken blev opfundet af Sir Francis Drake i 1586, da han var taget til Cuba for at plyndre. Da han kommer til Cuba, bliver Drake og hans besætning syge. En af dem gik i land og kom tilbage med sukker, en gammel variant af rom og noget mynte. Tilbage på skibet blandede Drake ingredienserne og alle blev fulde. Men de fik det bedre. Det hørte cubanerne om og drak drikken i 300 år, hvorefter Bacardi begyndte at markedsføre mojito med deres lyse rom.

 

Kendte mennesker og mojito

Det måske mest kendte ved mojito, er at det var Ernest Hemmingways absolutte favorit drink. I de senere år er brugen af mojito i Vesteuropa igen opblomstret og drinken var faktisk den mest populære i England og Frankrig i 2016. Som man du kan se, så er den præcise oprindelse af mojito lidt usikker og drinken er blevet drukket i forskellige variationer. Opskriften på vores nordiske mojito er endnu en variation af mange.

 

Hvad skal man bruge til en klassisk mojito?

Mynte

Absolut den mest betydningsfulde ingrediens i drinken, så sørg for at bruge friske, aromatiske blade. Blend enten det hele som i denne opskrift og få en flot farve eller gør som i videoen her.

 

Hvid rom

I princippet kan du bruge en hvilken som helst rom, men sørg endelig for at finde en god en. Det kunne fx være Forsyths WP 502, Chamarel Classic White Rhum eller den lidt billigere Clement Rhum Agricole. Overvej også Cubas mest udbredte rom: Havana Club.

 

Lime juice

Du skal bruge lime juice fordi det bringer syre til din drink og fordi det har en helt fantastisk aroma.

 

Sirup

Sirup tilsættes til mojito for at ramme den endelige balance mellem syre og sødme. Du kan vælge at købe en færdig sirup som fx Monins mojito sirup, eller du kan lave din egen sukkersirup. Eller måske ligefrem en mynte sirup? Det er ganske simpelt. Du kan finde en simpel opskrift på sukkersirup her.

 

Mojito variationer

Frohito

En frohito er en frossen mojito. Den laves simpelthen med knust is og med myntesirup i stedet for mynteblade. Helt fantastisk på en varm sommerdag.

 

Vandmelons mojito

For at lave denne lækre drink, så skal du bruge juice fra vandmelon i stedet for dansk vand. Brug også agave sirup som erstatning for sukker/sukkersirup, hvis du har det.

 

Gin gin mule

I denne drink udskifter du rom med gin og topper op med ginger beer i stedet for dansk vand.

 

Hvorfor bruge kombucha i mojito?

Kombucha er en frisk og velbalanceret, fermenteret drik som du kan lave hjemme i dit eget køkken vha en SCOBY, noget startervæske, nogle urter og noget sukker. Udover at det både er fedt at kunne lave sine egne ingredienser (Kombucha opskrift) og at kunne nørde ind i fermenteringsoptimering og alternative råmaterialer, så bringer kombucha med sin balance mellem syre og sødme, lige det man skal bruge til en drink. Laver du din kombucha selv, så kan du endda helt selv styre syre-sødme balancen, så din drink får lige den smag du gerne vil have. Er du her bare for at lave en mojito med kombucha, så er vores kombucha med citronverbena specielt velegnet til netop dette. Hvis du er til den lidt mere hurtige løsning, så kan du også vælge at købe din kombucha.

 

Opskrift på nordisk mojito variation

Opskriften her passer til en meget tørstig eller 2 helt almindelge personer. Den kan dog fint skaleres til en hel mojito bowle, hvis du lige står og mangler noget til din sommerfest.

 

Ingredienser

  • 8 cl. god lys rom (Køb fx her)
  • 3 dl. Citronverbena Kombucha. Lav den selv, eller køb den her på siden.
  • 8-12 isterninger. Størrelsen betyder ikke så meget, når vi i denne opskrift alligevel blender det hele.
  • 40-50 blade mynte. Husk at nyde den fantastiske dugt!
  • Sukkersirup (køb færdig eller lav din egen)
  • 2 flotte solmodne jordbær.

 

Fremgangsmåde

  • Blend rom, is og noget af mynten.
  • Slå noget mynte mod dit skærebræt og tilsæt (At slå mynten fremfor at rive den, giver bedre smag)
  • Smag til med sukkersirup
  • Hæld citronverbena kombucha i dit glas
  • Top op med de blendede ingredienser
  • Skær et snit i et jordbær og sæt det på glassets kant. Det giver en fantastisk frisk duft sammen med mynten.

Har du prøvet at lave denne opskrift? Send os dit billede på phine@foodexplore.dk og vi poster det på vores sociale medier. Alternativt kan du selv poste på instagram – så deler vi med glæde! Der er ikke noget bedre, end når folk har glæde af vores produkter og vores opskrifter! Det er den ultimative motivation bag vores arbejde:)

Dyk ned i vores andre indlæg