Magien bag
Kombucha

Hvordan bruger jeg Kombucha?

  • Drik det i stedet for alkohol til mad
  • Drik det når du fortjener nogle sprøde bobler 
  • Drik et glas i stedet for juice til din morgenmad 
  • Drik det, hvis du er vild med syrlige smage 
  • Drik det i cocktails 
  • Drik det fortyndet med danskvand 
  • Drik det ALTID iskoldt 


SCOBY - Kombucha svampen

Kombucha er et levende produkt! Det er i bund og grund en fermenteret læskedrik, hvor en symbiose af bakterie- og gærkulturer (SCOBY = symbiotic culture of bacteria and yeast) arbejder sammen og omdanner den tilsatte sukker i urteudtrækket til organiske syrer og andre næringsstoffer, som giver kombucha sin let syrlige og meget friske smag. Det færdige resultat (selve kombuchaen) har en alkoholprocent på under 0,5. 

Selve SCOBYén eller kombucha svampen, som den også refereres til, er egentlig blot et celluloselag som lægger sig beskyttende over væsken under fermenteringen. Derfor er det de 10% startervæske (ligesom surdej) som er det væsentlige når du påbegynder et nyt bryg. I patentglasset ser du SCOBYén med tilhørende startervæske. 


Brug årstidens lækkerier

Hybenroser smager fantastisk og det gør hvidtjørnblomster også (som vi selv bruger i vores Havtorn Kombucha).

Danmark er fyldt med vilde spiselige blomster, blade, urter og bær – det er bare at gå på opdagelse i haven og i den vilde nordiske natur.