Alkoholfrie drinks med kombucha

cocktail

Del dette indlæg

Alkoholfrie drinks med kombucha

Du skal have venner på besøg og vil gerne have nogle lækre drikkevarer som dine gæster kan drikke selvom de skal køre hjem. Men hvad smager godt og er alkoholfrit? Nederst i artiklen kan du finde en række opskrifter på alkoholfrie drinks, men inden da skal vi lige en kort tur igennem hvad det egentligt er drikke med alkohol kan. Hvorfor er de bare er så gode til mad og som ingrediens i drinks? Det er selvfølgelig enormt komplekst, men her er nogle af hovedårsagerne:

  • Tannin indhold: Specielt mange rødvine har et stort indhold af tanniner. Disse tanniner har en udtørrende effekt i din mund. Det passer godt til specielt fed mad. Der er ikke meget som passer bedre til boeuf bearnaise end en god rødvin. 
  • Bitterhed: Det er uklart hvorfor, men bitre smagsnoter går utroligt godt med salt mad. Det er derfor øl med bitterhed fra humle smager så godt til for eksempel en burger med pommes frites.
  • Syre: Syre går godt med fedt. Tænk for eksempel på champagne og gode oste som comté og parmesan.
  • Brus: Bobler er gode sammen med tunge retter som kommer til at føles lidt lettere. Det er en stor del af årsagen til at man i Frankrig ofte får champagne til dessert.

3 gode alternativer til alkohol

Det bringer os til de 3 gode alkoholalternativer – drikke som alle har nogle af ovenstående egenskaber uden at være overvældende søde som for eksempel sodavand.

3. pladsen: Saft. Saft af høj kvalitet er meget lækkert til mad og bruges også på forskellige gode restauranter. Prøv for eksempel en blommesaft eller en druesaft til maden. Indenfor saft området er det meget vigtigt ikke at gå efter det billigste. Ender du med noget som minder om saftevand, så er det nemlig ødelæggende for madoplevelsen

2. pladsen: Tonic. Tonic er måske nok ikke det første der falder dig ind til mad. Men tænk lige over det. Tonic er ikke særlig sød men lidt bitter. Det har godt med brus og er smagsmæssigt kompleks med sit indhold af diverse smagsgivere. Prøv for eksempel tonic til din burger næste gang du er i grillhumør.

1. pladsen: Kombucha. Kombucha er en tanninholdig, syrlig drik med let brus. Hos Nordisk Kombucha er drikken tilført yderligere smage i form af aronia, citronverbena, hindbær eller havtorn. Alle de forskellige smagsvarianter findes blandt andet på danske gourmet restauranter som bruger dem i deres saftmenuer. Du kan læse mere om parring af de forskellige smage med mad her og om brug af kombucha til alkoholfri drinks her. Du kan vælge enten at købe kombucha eller at lave den selv. Et godt udgangspunkt for sidstnævnte er vores kombucha opskrift for begyndere.

 

Opskrifter på alkoholfrie drinks

Dyk ned i vores andre indlæg